The LegeNd Of swet MemoRy in PLKN


Kenangan terindah yang tak dapat dilupuskan dari ingatan. haha, disini aku berkonsi kebahgiaan aku sewaktu aku menjadi JL PLKN, aku mengajar didalam kelas. Setiap kenagan yang aku alami memang terlalu indah. Disini aku dapat berkkongsi pengalaman bersama kawan-kawan aku team "My Vii". Mereka adalah, FLO, MARY, AIN, EMA, CKEEN, LIN, YA-T, ROSMEH, ERNY, DIANA, LINDAH, BELL, JANE, ZITA, MAWEK, LUKE, SON & ABG. ZUKIE. Ditambahkan pula dengan pelatih yang peranggainya mak oii, bercambah lah segala kenangan umpama kulat tumbuh selepas hujan. . hahaha. Sepanjang aku kerja jadi JL ni, aku sangat HAPPY. Aku kalau dikatakan untuk memilih, aku akan pilih keja ni. tapi sekiranya rezeki kita ditempat lain satu masa nanti kita nak buat ape kan. So berserah la. 
                 Apa yang aku pelajari dan pengalaman aku lah, keja ku ni sangat best kerna disini kita dapat lihat kerja didalam satu kumpulan untuk menghasilkan sesuatu yang berkualiti dan mantap !! !. Kerja yang agak mencabar minda dan fizikal, tapi best, kerana ea mampu memberi kita semangat walaupun letih sekalipun kerja. Apabila bersama member dan melihat riak muka pelatih, aku akan bersemangat, semangat itu telah membimbing aku. aku ni pantang down, kalau aku down, gelap la apa yang aku lihat. that y aku perlu happy, dengan itu segala masalah yang aku alami akan hilang bukan banyak-banyak.Tapi sedikit-sedikit, hahha, macam kisah dalam sedutan cerita "Nujum Pak Belalang" la pulak. Pengalaman ini telah mematangkan pemikiran aku betapa pentingnya kerja beroganisasi, untuk mencapai segala matlamat. 
                     Hah, sekarang berbalik kepada yang diajar didalam kelas, ternyata eanya jauh berbeza dengan apa yang diajar sama sekali di dalam kelas biasa. Kerana ea adalah lebih kepada diri, orang lain dan masyarakat. So ternyata terlantar jauh perbezaannya kan, ni lah yang membuatkannya best sesangat. Setiap detik ni alahai aku tak dapat lupakan, k la crita aku ni tergantung lah pulak, tapi tak pa kan, nanti aku kongsi balik kisah ni, kalau aku cerita semua tak best la pulak kan.  Biar kita ternanti-nantia kn kisahnya baru best, baru akan membuatkan kita teruja untuk mengetahui apa yang akan bakal terjadi. . hihihii.. umpama nama blog aku ni, kisahnya penuh dengan " SEDIH, GUMBIRA, BAHGIA". tat all . .Aku rindu semua kawan aku diatas tu dan semua pelatih PLKN siri 8 kumpulan 1/2011 .Miss U aLL..
    

No comments:

Post a Comment

Jom Bubuh Komen Korunk Kat SINI. . .