Sebutir Permata PK6

Salam Blogger all. . .
Ape macam, Korunk Sihat. .
Dah lama gak Hupdate belog nih, mane tak line cam siput. .ooopppsssss

Ler kembali ke panggkar jalan? jalan lurus n don belok2. .hahaha
iF minggu yang lepas2 kite berceloteh tentang "Korunk Powerku KN4"
Minggu nih pulak kite nak berceloteh mengenai tajuk diatas. . "Sebutir Permata PK6"

Mula jer masuk kem, sup sap pembahagian buddy. .
dup dap dup dap. . .nervous ler kunun pasal buddy. .
last2 pasangan buddy kmk hahahaha...jeng jeng. . . .
Si Gadis PUPLE  berkereta Alza MIss Azlinda a.k.a Kak Ena
Bertapak pula kami berdua di PK6 hihihihihi
Thank KJ aa,, da something kenapa kami digandingkan bersama. .
Kite pown dah dapat key nya. . .

Tirai PK6 dilabuhkan. . .

Berkampung kami di PK 6 nih nak hampir sebulann lamanya
Semua kisah hati dikongsi bersama, bak kata tajuk belog kite
SEDIH.GUMBIRA.BAHGIA dikongsi bersama. . .
segalanya bermula disini. . .

ha ni ler warga PK6
Dalam kelas PK nih banyak gak perkara baru yang kite belajar melalui apa yang kite nampak. .
Saban hari, banyak gak bekalan yang kite dapat samada daripada Buddy, Permata PK6 dan kengkawan MPD.

PK6 memang bestkan, huhuhuh. .dalam banyak2 group. .
kite rasa group ni dapat membuatkan kite improve apa yang ada dalam diri kite kepada mereka. .
Mencabar dan tidak mencabar tu perkara biasa. . ambil sebagai iktibar. .

Berputar ke dasar laut kembali. .hahahaha..
Permata PK6 nih banyak gak ragam, tingkah laku, dan sebagainya la.
ade yang manja, ada yang suka ketawa, ada yang longgar kelopak, ada yang mencurahkan air mata. . .
segalanya ada disini, tapi kan mereka ok jer...tak pernah kite ngan buddy marah, kalau ade pown bagi crita power jer berbentuk pengajaran. . betulkan. . betul (upin ipin)
daripada mula sampai malu tuk berkata2, malu tuk bersuara, malu tuk bertegur sapa..
lepas tu kemana hilangnya malu. . huhuhu..hahhaha..
lawan tokey pulak mereka hahahahahhahahaha...

Emmm.  .nama nih masi gak mekar dalam memori hingga sekarang . .
"1 SOUL, CHEETAH, EXCELLENT, TAK DA PA PA, V.I.P" dan sebagainya. .
dan kumpulan ini ler yang memberi semangat pada setiap hari, setiap masa, minit, dan saat. .
Hingga ler diperkenalkan dengan pasangan buddy, kalau pasangan buddy nih memang tak dapat dinafikan
memang kuat sekali PK6 sehinggakan dalam kelas duduk bersama, di luar pown ade yang duduk bersama buddy, sampaikan habis siri pown ade.  ..ler sebagai contoh Si AUDRA & LIYANA. .

Kalau dengan banyak ragam pula. . aada ler mamat hot 3 orang nih. .setiap hari mesti orang yang sama hahhahaha... sampaikan suatu hari dinding hampir nak runtuh, baru mereka tak lagi menyandar..hahhahah..berik rasa dengan mereka tu.

k ler tu, lelah bercerita, beri laluan ngan iklan dulu. . .
nak saksikan celoteh gempa bumi mereka


























k Ler setakat ni jer yer.. segala yang kite dapat disini akan bersemadi di dalam kotak kenangan
setiap kenangan yang indah pasti tidak dapat dilupakan,
pasti takkan dapat dihapuskan, 

sesungguhnya merindui amatlah pedih tetapi itulha lumrah kehidupan dunia. .
kite pasti suatu masa nanti kita semua akan berjumpa. . 
Skunz tetapkan matlamat korunk semua wahai permataku. .
kite yakin korunk suma akan berjaya. . 
kite yakin, yakin dan yakin. . .
ingatlah korunk amat bertuah dan tidak ternilai harganya. .kerana korunk sebutir permata paling berharga
sebutir permata yang tidak terdapat dimana2. . 
jadikan apa yang kita pelajari disini sebagai satu titik tuk kita
mengenali diri dan apa yang perlu kita lakukan untuk diri sendiri. . 

korunk jaga diri baik2 k. . .sayangi diri sendiri serta kuarga

Segala penghargaan yang korunk bagi. .terima kasih banyak2...huhuhuhuhuhu.

Walau dimana jua korunk berada. .
permata tetap permata. . 
bersinar untuuk selamanya. . .. . 


Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan 
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah 

I LOVE korunk suma. . 
MISS korunk suma. . 


5 comments:

Anonymous said...

cikgu 2011 punya tak ada ke?.huhuhuhuhh

Willyrence Alexeev said...

Thx You Cikgu!! XD
Ini lah Blog yang paling indah bagi sya..
sya hargai semua pengajaran yang telah Cikgu bg kepada warga PK 6..

Mohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki Cikgy sekiranya kami pernah membuat salah kepada Cikgu.. :'(

Saya juga ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan RIBUAN TERIMA KASIH!!!~ kepada Cikgu Tyno dan Cikgu Lin kerana banyak berkorban untuk kami dan berusaha bersungguh2 untuk mendidik kami menjadi seorang yang berguna untuk negara..

Biarlah menitis air mata tetapi jangan sesekali menitiskan kenangan manis dan pahat yang pernah kita hadapi sepanjang kita bersama.. (Sebenarnya saya x tahan dh nk menangis tgk Blog nie.. Hehe). Tangisan itu lah yang menyedarkan kami dari khayalan hidup. Cikgu berdua telah menyedarkan kami tentang diri kami sebenar. Dan yang paling penting Cikgu PERCAYA kepada kami di PK 6 Sepenuh hati!! Walaupun ada di antara kami ini teruk2 belaka, tetapi Cikgu x pernah nak pertikaikannya.

Sekian sahaja dari Saya Willyrence Alexeev Anak Nangkin bekas Pelatih Pembinaan Karakter 6 Kumpulan 1 Siri 9/2012. Ingat2kanlah kami sentiasa Cikgu dan kami sentiasa mengingatkan Cikgu berdua walaupun berjauhan.. Sayang Sekali sama Cikgu Tyno dan Cikgu Lin.. ^^

Anonymous said...

nice blog..ada kemajuan..proud of u frenzz...ahakkzz :-)

AQtYno_88 said...

tak per...semu tu adalah yang terbaik untuk anda. . . . ..gud luck. . .

AQtYno_88 said...

@Willyrence Alexeev
welcome willy..tu yang terbaik tuk korunk..

Post a Comment

Jom Bubuh Komen Korunk Kat SINI. . .